Wat kunnen we doen?

Wat kunnen we doen met de kinderen nu ze thuis zijn? 

  • Ontvang jouw knutselplaat thuis | Wil jij een knutselplaat voor de kids in de kerstvakantie & woon jij in de gemeente Staphorst? Vraag de plaat direct aan & ontvang 'm vrijdag 24 december tussen 10.00 - 12.00 uur! Ga snel naar boer-staphorst.nl/knutselplaat 
  • Vlieger maken met kinderen: Klik hier
  • Vogelvoer knutselen: Klik hier
  • Kleurwedstrijd voor basisschoolleerlingen door RMU: Klik hier

Informatie Covid-19 Onderwijs

Vervroegd Kerstvakantie

Geachte ouder(s), 

 

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond, 14 december jl. zijn een aantal nieuwe coronamaatregelen bekend gemaakt.  Ook het basisonderwijs wordt geconfronteerd met nieuwe maatregelen: de Kerstvakantie zal met een week vervroegd worden. 

 

De volgende zaken zijn van belang: 

 

  1. Met ingang van maandag 20 december zullen de scholen gesloten zijn. Vrijdag 17 december zal dus de laatste gewone lesdag van dit jaar zijn.
  2. Er zal geen les op afstand worden verzorgd in de komende week (maandag 20 december tot en met 24 december).
  3. Er is voor de komende week (maandag 20 december tot en met 24 december) noodopvang voor kinderen van ouders met cruciale beroepen en kinderen in een kwetsbare positie.

 

Heeft één van beide ouders een cruciaal beroep? Dan krijgt u het verzoek om zoveel mogelijk zelf de kinderen op te vangen. Als het echt niet lukt de kinderen zelf op te vangen, kunt u de kinderen toch naar de noodopvang brengen.

 

Om de noodopvang goed te kunnen regelen, maken we graag een inschatting wat daarin van ons gevraagd wordt. We willen u vragen voor a.s. vrijdag 17 december 12 uur contact met school (info@wzstaphorst.nl/0522462139) op te nemen wanneer u van noodopvang gebruik wilt maken. Mocht er in de loop van de komende week de vraag om noodopvang ontstaan, dan kunt u ons uiteraard alsnog benaderen. 

 

Zie voor regels, afspraken en een overzicht van cruciale beroepen:

Overzicht cruciale beroepen voor noodopvang | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl

 

We verwachten de kinderen maandag 10 januari 2022 weer terug op school. Mocht er tussentijds door de overheid anders worden besloten dan brengen wij u daarvan op de hoogte.

 

Voor alle bovengenoemde data geldt: Deo volente!

 

 

Met vriendelijke groet,

A.J. Kuiper

    1473